Door - admin

Fietstochten door België

Fietstochten door België

Als je België nog beter wilt leren kennen dan zijn fietstochten een van de beste manieren om dat te doen! Zoek bijvoorbeeld op het internet onderwerpen als ‘fietskaarten België’ of ‘fietstocht België’ op om meer te weten te komen wat voor een bedrijven of organisaties dit soort tochten organiseren. Op welke manier kun je dit soort fietstochten ondernemen? Moet je het zelf organiseren of kun je toch beter samen met een gezelschap gaan? Daarnaast zijn er verschillende fietsroutes die vervolgens kunt nemen!

Met een groep of in je uppie?

Het fietsen door België kun je als prachtig ervaren als je alleen bent. Je hebt hierdoor meer vrijheid om te beslissen wat je kunt doen. Zijn er bijvoorbeeld plaatsen waar je heel graag heen wilt? Dan kun je die gewoon op je kaart aankruisen en bezoeken. Dit alles kun je op je eigen tempo doen, omdat je geen rekening hoeft te houden met andere mensen die onbekend voor je zijn. Met een georganiseerde groep is het ontdekken van België ook een goede mogelijkheid. Er zijn heel wat gebieden die je nog beter kunt leren kennen, zoals de Vlaanderenroute en de Maasfietsroute. Het voordeel met een groep is dat het vaak goed georganiseerd is waardoor je langs plekken komt die je al graag wilde bezoeken.

De Vlaanderenroute

Deze route neemt je door verschillende gebieden heen. Het gaat van bos tot en met steden, en van platteland tot heuvelachtig gebied. Je kunt dus goed kiezen voor een combinatie van een historische stad als Brugge met uitgestrekte plattelandsgebieden. Daarbij komt dat Vlaanderen een verscheidenheid aan klimmetjes heeft die voor het nodige avontuur in je fietsroute kan zorgen. Denk daarbij wel goed na over wat voor een uitdagingen je graag zou willen doen.

De Belgische kempen

Wil je meer een historische en rustige fietsroute doen? Dan is zijn de Belgische Kempen misschien wat meer voor jou weggelegd. Hier kun je fietsen langs de prachtige breedvoerige natuurgebieden, kastelen en historische huizen. Je hoeft hier geen drukke winkelstraten te verwachten die je stress geven, maar je kunt helemaal tot kalmte komen in dit gebied. Even weg van alle hectiek.